Zoek binnen de UC Group website

Koen Jansen

Procurement Manager

Oplossingen:

Biografie

Koen is als technisch bedrijfskundig ingenieur altijd al geïnteresseerd geweest in het samenspel tussen mensen, afdelingen en bedrijven om de processen zo efficiënt en effectief mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Elke keten is immers zo sterk als de zwakste schakel en Koen houdt van robuste Supply Chains.

Hij vind oplossingen waarbij mensen, de organisatie waarvoor ze werken en de wereld waarin hij opereert, het beste tot hun recht komen. Of het nou gaat over het inkopen van grondstoffen, het afsluiten van partnerships met leveranciers, het implementeren van een inkoopsysteem tot het professionaliseren van een inkoopafdeling, Koen doet alles wat hij doet met hart en ziel.

Ervaring

Koen heeft voor diverse multinationals in binnen- en buitenland gewerkt. Hierdoor beschikt hij over een rijke ervaring van bedrijfsculturen waarin hij heeft moeten acteren. Van de Zwitserse nauwkeurigheid van Nestlé, naar de Amerikaanse grootsheid van Biogen en Diversey tot de Groningse nuchterheid van Solidus, hij is altijd in staat geweest om zich de cultuur van de opdrachtgever eigen te maken en daar veranderingen te weeg te brengen.

Vanuit de Supply Chain functie is hij het inkoop vak ingerold en heeft hij de afgelopen 20 jaar diverse rollen met toenemende verantwoordelijkheid binnen de inkoopfunctie vervuld. Van het ontwikkelen en inkopen van verpakkingsmaterialen voor een kleine fabriek, naar Europees inkopen van indirecte materialen en diensten tot het wereldwijd inkopen van grondstoffen. Voor verschillende Private Equity bedrijven heeft Koen de afgelopen periode de verantwoordelijkheid gedragen voor het opzetten van een inkoopteam in Azië en het opzetten van een groeps inkoopfunctie voor een massiefkarton organisatie in Groningen.

Waar kan Koen mee helpen:

  • Het ontwikkelen en uitrollen van een algemene of juist categorie specifieke inkoop strategie;
  • Het overnemen van essentiële inkooprollen binnen het team bij plotseling langdurige ziekte, ontslag of zwangerschapsverlof;
  • Business Process Owner zijn als er plannen zijn om de inkoop processen te gaan automatiseren;
  • Het professionaliseren, opleiden en mentoren van inkoopteams;
  • Het verder uitrollen van ESG en CSRD-initiatieven toegespitst op het gebied van leveranciers en passend binnen de organisatie.

Koen neemt zijn opgedane ervaring mee en zorgt voor een frisse blik op zaken. Heilige huisjes zijn bij Koen niet per se heilig en worden desnoods voorzien van een dakkapel en uitbouw als dit beter past binnen de organisatie.

Wil je kennismaken met Koen Jansen? Kom dan eens koffie drinken!