Marjolijn te Lintelo

Marjolijn te Lintelo

Interim manager en coach

Sectoren:

Expertises:

Marjolijn heeft haar ruim 25 jaar werkervaring als leidinggevende opgedaan in drie totaal verschillende werelden: Defensie, de logistieke dienstverlening en de zorg. Door deze brede ervaring, is zij in staat het beste uit deze drie werelden te combineren en co-creatie te genereren.

Na de KMA, is zij haar loopbaan begonnen als officier in de logistiek bij de Koninklijke Landmacht. Daarna heeft zij haar sporen verdiend binnen de logistieke dienstverlening en in de zorgsector. Binnen de logistiek heeft zij zich als leidinggevende beziggehouden met de optimalisatie van de logistieke en administratieve processen. Ook heeft zij ervaring opgedaan met de keuze en vervolgens implementatie van nieuwe automatiseringstemen vanuit de gebruikerskant, het voorbereiden van het opzetten van een nieuw warehouse en het optimaliseren van de transportplanning.

Tijdens de jaren dat zij in de zorg heeft gewerkt, heeft zij verschillende teams gereorganiseerd en begeleid in de transitie naar zelfsturende teams. Daarnaast heeft zij, zowel vanuit de lijn, als vanuit een coachende rol, diverse projecten succesvol heeft zij afgerond. Doordat zij ook gediplomeerd Senior Capital coach (NLP) is, kan zij ook worden ingezet voor (individuele) coachtingstrajecten.

Marjolijn pakt vraagstukken gedegen op, met een hands-on mentaliteit. Zij communiceert helder en zorgt dat de implementatie intern gedragen wordt. Door haar mensgerichte aanpak heeft Marjolijn oog voor de belangen en doelen van de verschillende lagen in de organisatie en is hierdoor in staat om gemakkelijk te schakelen tussen de diverse niveaus. Ze vertaalt beleid naar praktisch haalbare oplossingen en analyseert situaties gestructureerd om tot de meest optimale oplossing te komen.

Zij is besluitvaardig en vindt uitdaging in het creatief omgaan met beperkte middelen. Met haar verbindende vermogen en toegankelijkheid, geeft zij teamleden inzicht in hun eigen kracht en genereert zij beweging door bundeling van deze kracht. Zij gaat voor samen presteren, door werkplezier. De gevleugelde uitspraken uit haar tijd bij Defensie, die haar altijd zijn bijgebleven is: “wat simpel is, moet je simpel houden”

Summier overzicht van werkervaring in de (internationale) logistieke dienstverlening, de zorgsector en Defensie

  • Optimaliseren primaire processen, zowel operationeel als administratief
  • Vanuit de gebruikersrol begeleiden selectie- en implementatietraject nieuw WMS en PMS
  • operationeel voorbereiden nieuwbouw transportbedrijf en warehouse
  • operationeel vorm geven en begeleiden van teams/ medewerkers in organisatieveranderingen
  • Interim management na fusie als operationele leidinggevende middenkader
  • Vormgeven  “zelfsturende” teams
  • HRM taken: verzuimbegeleiding, begeleiding functioneringstrajecten, werving en selectie
  • Gediplomeerd Senior Capitalcoach (NLP): Individuele coaching en teamcoaching
  • Leidinggevende middenkader logistiek en zorg
  • Begeleiden bevoorrading en transporten in oorlogsgebied