Nando van Essen

Nando van Essen

Adviseur & Projectmanager Omnichannel Logistiek

Sectoren:

Expertises:

Nando is een ervaren en energieke specialist op het gebied van supply chain management in retail, e-fulfilment en de industrie. Als persoon combineert hij zijn positieve instelling met een analytische aanpak en aandacht voor individu en teamwork. Als manager is hij resultaatgericht, een teamspeler en een crisis- en veranderingsmanager.

Nando heeft meer dan 30 jaar ervaring in de logistiek. In eerste instantie gedurende een periode van 15 jaar bij het huidige FloraHolland als hoofd van het logistieke stafbureau, daarna als logistiek manager en vervolgens als adjunct-directeur verantwoordelijk voor de logistieke processen. Vanaf 1996 is hij als interim-manager actief in diverse retail- en productieorganisaties: LeenBakker, HEMA, WE-international, Philips Lighting, HYVA, Container-Centralen, Baas Plantenservice.

Vanaf 2007 is hij actief werkzaam in e-fulfilment. In aanvang als warehouse- en last-mile interim manager voor Albert.nl en de online activiteit van Ahold. Daarna als consultant, onderzoeker, projectleider in tal van e-fulfilment opdrachten voor webshops en logistieke dienstverleners. Vanuit de onderzoeks- en consultancyactiviteiten publiceert hij sinds 2008 in diverse media zoals logistiek.nl, Emerce, Retailtrends en Twinkle. Hij is mede-auteur van het boek E-business, dat in mei 2015 verschijnt. Vanaf 2013 is hij programma-manager van de post-HBO opleiding “E-fulfilment Academy”.

Regelmatig terugkerende thema’s in opdrachten zijn: capaciteitsplanning, inpassing distributiemechanisatie in logistieke processen, samenwerking in de supply-chain, inrichting van ICT-systemen (ERP, WMS en TMS) om effectiviteit en efficiency in de supply chain te optimaliseren. Zijn retail achtergrond met een sterke focus op de consument is in tal van opdrachten van pas gekomen. Binnen e-fulfilment hebben opdrachten zich met name geconcentreerd op de logistiek in de webshop-omgeving, organisatie en inrichting van de last-mile, strategische propositie-vraagstukken en omnichannel logistiek.

Een summier overzicht van zijn relevante werkervaring

  • Retail-specialist / retail distributie specialist
  • Omnichannel logistiek advies en projectmanagement
  • Fast moving consumer goods (FMCG) in food en non-food
  • Interim operations management bij retail- en productiebedrijven
  • Logistiek- en project management bij retail bedrijven
  • Interim supply chain management
  • Consultancy opdrachten capaciteitsplanning
  • Organisatie advies en verbetering besturingssystemen