Zoek binnen de UC Group website

Biografie

Peter is een man die rust en balans uitstraalt. Een man die in zijn handelen laat zien dat hij beschikt over een stevige dosis ervaring, inzicht en expertise. Maar vooral ook een man die oprecht geïnteresseerd is in mensen, relaties en klanten. In wat hun beweegt, welke uitdagingen ze hebben en hoe hij hierin kan ondersteunen.

Een gedreven mens ook. Altijd zoekend naar mogelijkheden en kansen om relaties en klanten sterker te maken. Succesvoller en duurzaam. Praktisch en meetbaar.

Peter kan goed luisteren en op heldere wijze terug kan geven wat hij heeft gezien en waargenomen. Zijn visie en gedachtelijn zeer helder en duidelijk kan formuleren. Een man met oog voor detail, een zeer professionele aanpak en een fijngevoeligheid die getuigt van goede smaak. Dat laatste laat hij zijn gasten thuis aan tafel ook graag proeven. Hij maakt graag een zaterdagmiddag vrij om met aandacht en de juiste ingrediënten een mooie maaltijd voor vrienden en familie te bereiden.

Ervaring

Peter is een zeer ervaren business development directeur, heeft oprechte belangstelling voor zijn klanten en relaties en hun zakelijke uitdagingen en beschikt over de natuurlijk gave om snel de grote lijnen en mogelijke oplossingsrichtingen te zien van complexe vraagstukken.

Als directeur kent hij het klappen van de zweep en weet hij waar zijn opdrachtgevers mee te maken hebben. Hij beschikt over een zeer ruime ervaring op het snijvlak van logistieke operaties en commercie in het internationale bedrijfsleven. Verschillende logistiek management functies binnen de supermarkt Retail en FMCG business en de internationale logistieke dienstverlening (Rhenus en APL Logistics) vormen zijn basis.

Vanuit Europese management posities (BeNeLux en EMEA verantwoordelijkheid) heeft Peter internationale (inbound) supply chain oplossingen ontwikkeld en geïmplementeerd voor diverse klanten in de Retail, FMCG, DIY en Industrie. Hij beschikt hierdoor over een stevige expertise op het gebied van 3PL en 4PL oplossingen.

Alhoewel zijn rustige en vriendelijke uitstraling misschien anders doet vermoeden is Peter een zeer gedreven en resultaatsgerichte professional. Hij ontwikkelt bij voorkeur zeer pragmatische oplossingen voor (inbound) supply chains die concrete resultaten opleveren, zoals een structurele verhoging van de leverbetrouwbaarheid en product beschikbaarheid, de reductie van landed costs per product en verbeteren van de supply chain visibility voor zijn opdrachtgevers.

Verbinden en samenwerken zit in zijn persoonlijk DNA. Doordat hij werkzaam is geweest bij zowel verladers als logistieke dienstverleners, zoekt hij heel gemakkelijk de samenwerking met de aan logistiek grenzende disciplines zoals, inkoop, verkoop en productie. Dit draagt bij aan het verbeteren van het logistiek supplier management en biedt mogelijkheden voor buyers consolidatie. Maar ook externe partners zoals de overheid en brancheorganisaties weet hij snel en professioneel te verbinden aan interessante projecten met een maatschappelijke bijdrage op het gebied van duurzaamheid.

Ook in het getoonde ondernemerschap binnen UC Group zien we de resultaten van deze talenten. Zijn aanpak getuigt van een scherp oog voor de klant en haar afnemers en is gebaseerd op zijn overtuiging dat samen experimenteren en co-creatie leiden tot de ontwikkeling van optimale en duurzame supply chains.

Door zijn brede logistieke werkervaring is Peter natuurlijk op meerdere gebieden inzetbaar. Hij  krijgt met name energie van het oplossen van uitdagende inbound supply chain vraagstukken om daarmee zijn opdrachtgevers te helpen om succesvol te zijn in hun markt.

Summier overzicht van zijn relevante werkervaring:

 • Ontwikkelen van supply chains op het gebied van efficiency en duurzaamheid (carbon footprint calculatie, synchro-modaal) en digitalisering (o.a. iSHARE logistiek afsprakenstelsel)
 • Programma Management logistieke verbeter projecten
 • Supply chain optimalisatie:
  • Verbeteren leverbetrouwbaarheid en servicegraad van de inbound keten
  • Optimaliseren order shipment processen
  • Reduceren LCL zendingen, 20 FT containers en demurrage & detention kosten in de maritieme logistiek
  • Selecteren en implementeren van synchro- en multimodale oplossingen
  • Invoeren logistiek supplier management en buyers- consolidatie
 • Tender management, carrier- en 3PL selectie en management
 • Management van (internationale) business development en account management teams
 • Implementatie van (nieuwe) klanten bij dienstverleners

Expertise

 • Supply Chain Management;
 • Haven logistiek;

 

Wil je kennismaken met Peter Jasperse? Kom dan eens koffie drinken!