Zoek binnen de UC Group website

Richard Vermeulen

Productie & Supply Chain Specialist

Oplossingen:

Biografie

Richard is een positief en optimistisch mens. Ziet altijd kansen en oplossingen, die komen vaak gemakkelijk op vanwege zijn talent ideeënvorming.  Hij komt uit een ondernemersfamilie en heeft een grote interesse in techniek.

Richard stelt graag vragen om het vraagstuk te verkennen en vanuit meerdere invalshoeken in beeld te brengen. Vaak worden in deze fase gesprekspartners onbewust aan het denken gezet waardoor onverwachte oplossingen ontstaan. Door pragmatisch te werk te gaan richt Richard zich graag op feiten en concrete toepassingen.  Zijn kennis en opgedane ervaringen als ondernemer en zijn uitgevoerde managementfuncties wil hij graag delen. De inzet is altijd om duurzame relaties te bouwen.

In zijn vrije tijd is Richard vaak te vinden op en rond de sportvelden en het water. Naast het feit dat hij zelf sport, is hij ook actief als coach en vrijwilliger op de club waar zijn kinderen sporten.

Ervaring

Na zijn studie Technische Bedrijfskunde heeft Richard verschillende functies vervuld binnen het MKB en grote ondernemingen. Met zijn helikopterview kijkt hij naar de situatie en betrekt gesprekspartners om tot een oplossing te komen. Daarnaast spreekt Richard de taal van de ondernemer. Naast zijn ervaringen in verschillende bouw gerelateerde én productiebedrijven heeft Richard ook veel ervaring opgedaan met diverse interim en consultancy trajecten

Voorbeelden van zijn werkzaamheden zijn:

  • Doorvoeren van continue verbeteringen binnen productie- en montagebedrijven.
  • Implementeren van nieuwe machines binnen een bestaande productielijn.
  • Ontwikkelen van nieuwe producten en optimaliseren van productiemethodes.
  • Verbeteren van de Supply Chain om de doorlooptijd van orders te verkorten.
  • Afstemmen binnen verschillende afdelingen om campagnes efficiënter te laten verlopen en kwaliteit te verbeteren.
  • Optimaliseren van kwaliteits- en veiligheidsthema’s.

Richard krijgt energie van het oplossen van technische en bedrijfskundige vraagstukken in bouw en productieomgevingen.

Wil je kennismaken met Richard Vermeulen? Kom dan eens koffie drinken!