Zoek binnen de UC Group website

Sander Demouge

Supply chain adviseur | Lean Six Sigma Black Belt

Oplossingen:

Biografie

Sander werkt ruim dertig jaar in internationaal opererende bedrijven. Hij heeft diverse functies vervuld op operationeel en tactisch/strategisch niveau en is meer dan vijfentwintig jaar actief op het vakgebied van Supply Chain Management.

Na de HTS Werktuigbouwkunde heeft hij ervaring opgedaan in diverse projectplanning en projectmanagement functies en in de consultancy. Aansluitend heeft hij de stap gezet richting Supply Chain Management.

Hij heeft de Hoofdopleiding Bedrijfskunde bij IBO in Zeist afgerond. Deze twee jarige opleiding was zeer relevant in zijn ontwikkeling en heeft hem veel inzicht gegeven in de aanpak bij tactische en strategische vraagstukken.

Ook de Lean Six Sigma Black Belt certificering was een zeer waardevolle aanvulling om op operationeel niveau gestructureerd aan continuous improvement te werken. Hij is daardoor een complete gesprekspartner voor een breed scala van vraagstukken op elk niveau.

Zijn passie ligt bij de vraagstukken die op de grens liggen tussen de productie omgeving en de commerciële omgeving. Hier komen meestal de leukste vraagstukken voor die direct invloed hebben op het werkkapitaal. Denk aan onderwerpen die gerelateerd zijn aan Sales & Operation Planning, Demand Management, Voorraad Optimalisatie, Service Level, Life Cycle Phase Management, Continuous Improvement en (niet te onderschatten) rapportage van de juiste KPI’s via dashboard.

Hij is een gedegen, aangename, gesprekspartner, een verbinder. Vind zijn weg snel en gemakkelijk in elke organisatie, weet mensen (en informatie) te vinden, is conceptueel sterk en beheerst uiteraard zijn talen (NL, EN en DE).

Ervaring

Sander heeft diverse demand planning posities bekleed (zowel operationeel en als teamlead) in de consumer industrie, healthcare en farmacie. De focus lag telkens op een juiste afstemming tussen

productie, sales, inkoop, customer service, transport om grondstoffen, halffabrikaten tijdig en met juiste kwaliteit op voorraad te hebben, zodat productie haar output kon optimaliseren en de klant tijdig haar bestelling ontvangt. Het is eigenlijk altijd hetzelfde liedje, maar blijft structurele aandacht vragen! Enkele interessante onderwerpen die de revue hebben gepasseerd;

  • Begeleiden van enkele nieuwe productintroducties, waarbij de oude netjes uit gefaseerd moesten worden met minimale restvoorraad en de nieuwe tijdig bij de klant moesten zijn ter ondersteuning van de lancering.
  • Om voorraad van kritieke producten goed te beheren was een conversie van lokaal voorraadbeheer (per land) naar centraal voorraadbeheer (vanuit 1 Europees DC) voorraadbeheer nodig.
  • Tweemaal een demand management module geïmplementeerd (zowel globaal als Europees). Van concept tot lancering, inclusief training van de gebruikers en introductie van één centrale forecast accuracy KPI (een mega klus, maar dat bracht zoveel helderheid (en dus rust) in de organisatie.Dit alles leverde voorraad optimalisatie en dus kosten reductie, een betere productbeschikbaarheid en dus verhoging van de klant tevredenheid.
  • Team lead (zowel in interdisciplinaire projecten als in “de lijn” ).
  • Breed pakket aan continuous improvement projecten gedaan op diverse vlakken; customer service level, orderproces, voorraad optimalisatie, THT vraagstukken, magazijn efficiency, productie efficiency, … Wil je kennismaken met Sander? Kom dan eens koffie drinken of bel hem even op 06-5191 5248.

Wil je kennismaken met Sander Demouge? Kom dan eens koffie drinken!