Zoek binnen de UC Group website

Victor Otter

Senior consultant/Projectleider ERP-implementaties

Oplossingen:

Biografie

Victor is 47 jaar geleden geboren in Nijmegen. Victor is bij uitstek een mensen mens en hij is altijd op zoek naar de vraag achter de vraag. Hij vraagt zich af waarom bepaalde keuzes nou eigenlijk gemaakt worden. Hij houdt er niet van om hoog van de toren te blazen, hij wil graag zeker zijn van zijn zaak en pas dan over de brug komen met mogelijke oplossingen. Kennis is macht is daarom ook zijn motto!

Door het maken van een verkeerde keuze in een vervolgopleiding is hij in aanraking gekomen met de Logistiek. Alle activiteiten binnen het warehouse heeft hij doorlopen en relevante aangeboden opleidingen heeft hij met beide handen aangepakt en met goed gevolg afgerond. Uiteindelijk heeft hij op deze manier ook de HAN – Logistiek & Economie succesvol afgerond en de CSCP-opleiding van Apics.

Tijdens deze opleidingen merkt hij de noodzaak in de markt op dat bedrijfsprocessen geoptimaliseerd moeten en kunnen worden. Dit kan bewerkstelligd worden met diverse softwareapplicaties. Dit is dan ook hetgeen hij het allerliefste doet.

Wanneer je met hem in gesprek gaat kom je er snel achter dat hij over een schat aan ervaringen beschikt op het terrein van software-implementaties bij diverse bedrijven. Alle processen binnen de bedrijfsvoering zijn hem bekend maar eerlijk is eerlijk, zijn voorkeur gaat uit naar logistiek en Supply-Chain gerelateerde omgevingen. Zijn aanpak is nauwkeurig en gedetailleerd om zo gezamenlijk de aanpak te bepalen, te beschrijven en te bespreken. Op deze manier komt er een plan tot stand, dat gedragen wordt door een ieder en waarbij geldt dat afspraak = afspraak!

Zowel zakelijk als privé is hij altijd wel bezig en op zoek naar activiteiten. Of het nou gaat om quality time met zijn gezin, wintersport met vrienden, het maken van een mooie reis of een avond/middag in de Goffert, hij is er altijd voor te vinden!

Ervaring

Na 15 jaar is hij inmiddels een ervaren senior consultant/Projectleider te noemen op het gebied van ERP-implementaties.

Om zijn (leidinggevende) ervaringen verder uit te breiden heeft hij na het behalen van zijn Apics-opleiding de switch gemaakt naar operationeel management en algemeen management. Op deze manier zat hij in de positie om de processen die eerder geautomatiseerd werden tijdens een software-implementatie nu aan te sturen in functies als Logistiek Manager en als Algemeen Manager. In beide rollen heeft hij leidinggevende personen aangestuurd.

In deze periode heeft hij diverse projecten uitgevoerd op het gebied van:

  • Warehouse herinrichting
  • Optimaliseren en automatiseren van operationele processen
  • ISO 27001-implementatie en prolongatie
  • Teams aangestuurd ten tijde van outsourcingstraject.
  • Deels P&L verantwoordelijk

Expertise

Door zijn theoretische achtergrond op Logistiek & Supply Chain Management gebied, gecombineerd met jarenlange praktische ervaring op software & ERP-vlak, ligt zijn expertise dan ook op beide gebieden. In een a.i of consultant rol voelt hij zich comfortabel.

Wil je kennismaken met Victor Otter? Kom dan eens koffie drinken!