Zoek binnen de UC Group website

Ward Brekelmans

Logistics Strategy and Operations Professional

Oplossingen:

Biografie

Ward heeft een echte passie voor logistiek en grote waardering voor de mensen die dit mogelijk maken. Samen met zijn relaties en klanten probeert Ward de actuele uitdagingen goed te doorgronden. Met als doel, een passend advies of plan binnen de context te formulieren. Met een holistische blik bekijkt hij de impact van de verandering vanuit diverse invalshoeken. Met oog voor detail, vaak de sleutel tot succes, adviseert, begeleid en implementeert hij de verandering. Met een gezonde dosis energie deelt hij graag zijn ervaringen en geeft sturing aan de teams om hem heen om het beste resultaat neer te zetten. Ward heeft gewerkt aan zowel de verlader als aan de 3PL & 4PL kant in een internationaal werkveld. Stakeholder betrokkenheid en anticipatie zijn daarom een vast onderdeel van zijn aanpak.

 Ervaring

Ward heeft diverse rollen bekleed binnen de logistiek en heeft hierbij de aaneenschakeling van diverse disciplines aan den lijve ondervonden. Als afdelingsverantwoordelijke voor Business Development heeft Ward meerdere internationale klanten mogen adviseren in hun logistieke set-up. Te denken valt aan advies op Warehouse centralisaties en transities alsmede ook Control Tower set-ups voor (kleine) e-commerce klanten als (grote) B2B corporaties. Daarnaast heeft hij ervaring in het selecteren van partners, zoals carriers en toeleveranciers, om het totale logistieke concept rond te maken. Als Programma Directeur, met een team van Proces, Systeem, Financiën, Facilitair, en HR specialisten, had Ward de verantwoordelijkheid voor de succesvolle implementatie van nieuwe operaties en grote redesigns. Met achtergrond in LEAN en Operations Excellence geeft Ward na de initiële set-up ook ruim aandacht aan stabilisatie en verdere optimalisatie van de business. Doordat Ward zelf in het ‘veld’ heeft gestaan als Logistiek verantwoordelijke voor een grote elektronica producent kent hij de belangen van de verlader. Aandacht voor eind-klant tevredenheid alsmede het bereiken van uitdagende sales targets geven richting aan de logistieke en supply chain set-ups welke hij adviseert en inricht.

Expertise

  • Logistieke strategie bepaling: locatie bepaling, operating model, insource versus outsourcing
  • Business Development en Account Management training en begeleiding
  • Programma management: Nieuwe warehouse set-ups, Control Tower set-ups, warehouse moves, business integraties, automatisering implementaties
  • Verander trajecten: optimalisatie projecten en continuous improvement
  • Interim management: Site en Operations Management
  • Tender begeleiding en leverancier selectie

Wil je kennismaken met Ward? Kom dan eens koffie drinken!