Wouter richt zich op de ontwikkeling van de supply chain tot concurrentievoordeel. Dit voordeel ontstaat door continue verbetering van de aansturing. Op basis van lean en agile principes kan de supply chain voor bedrijven efficiënt functioneren.

Wouter ondersteunt bedrijven in het bereiken van een volgende fase van supply chain maturity en functioneert hierbij als schakel tussen operatie en IT, bij implementaties en procesveranderingen binnen ERP/ APS planningstools.

Wouter is afgestudeerd aan de HEAO in 1999 en gestart binnen het vakgebied supply chain planning. In de loop der jaren werden de planningstaken veelomvattender en werd het aandeel procesverbetering binnen zowel plannings- als bedrijfsprocessen steeds groter. Wouter legt ook steeds meer aandacht op het optimaal inrichten van planningspakketten en ERP systemen. Master data control is hierbij een belangrijk onderdeel.

Binnen bedrijven zijn nog veel stappen te maken in verbetering van de supply chain aansturing; binnen supply chain planning, maar vooral door een effectief Integrated Business Planning proces. De positieve effecten hiervan worden versterkt door samenwerking in de keten waarbij bedrijfsdoelstellingen worden bereikt tegen de laagst mogelijke kosten.

Wouter ondersteunt bedrijven in het oplossen van complexe supply chain vraagstukken. Hij draagt zorg voor continue verbetering van de supply chain. Dit gebeurt op basis van bedrijfsdoelstellingen, met een focus op demand-driven supply chain (lees ook zijn business case demand-driven supply chain bij Ecolab) en supply chain zichtbaarheid. Wouters aanpak kenmerkt zich door een gedegen analyse van data en processen. Hieruit ontstaat een plan van aanpak waarin de lange termijnvisie wordt vertaald in haalbare korte en middellange termijn doelstellingen. Onderdeel van dit proces zijn duidelijke voortgangsrapportages en borging van de verbetering in IT-systemen en documentatie.

Een overzicht van zijn relevante werkervaring:

  • Senior supply chain planning (demand, supply, capaciteit en productie)
  • S&OP planning
  • Continue verbetering supply chain aansturing
  • Opzetten en implementeren planningsprocessen
  • Inventory management
  • ERP/APS implementaties in Nederland en Frankrijk
  • Project management op basis van lean methodologie