Zoek binnen de UC Group website

Standaard handleiding voor cultuurverandering?

  • Geschreven door:

16 februari 2017

In het derde van een reeks artikelen rondom verandertrajecten staat Harry Jonker, Lean Six Sigma Black Belt bij UC Group, stil bij cultuur en cultuurverandering. In het eerste artikel werd de nadruk gelegd op werkplezier en bevlogenheid, in het tweede artikel op leiderschap.

In dit derde artikel ‘copy paste van cultuur‘ kijken we naar wat cultuur eigenlijk is, op welke manier u naar cultuur kunt kijken. Vervolgens volgt een toelichting welke cultuurinterventies er te onderscheiden zijn, wanneer u welke methode kunt toepassen en wat de meest duurzame interventie is bij cultuurverandering.

HELP, we krijgen een cultuurverandering!

Als zelfstandig professional heb ik het voorrecht om een grote diversiteit aan organisaties wat beter van binnen te leren kennen. Wat daarbij vaak opvallend is, is dat organisaties worstelen met cultuur. Wat is dat nu eigenlijk, hoe ontstaat het en kan ik cultuur veranderen. Zo ja, hoe dan? Vrijwel iedereen zal zeggen dat een cultuurverandering heel veel tijd vergt. Je kunt je afvragen of dat werkelijk zo is en waarom dat dan zo lang moet duren.

Download het artikel ‘Copy-paste van cultuur’

Wilt u niet voor verassingen komen te staan tijdens een cultuurverandering binnen uw organisatie? Leer dan meer over cultuur en de mogelijke interventies het expertblog Copy-Paste van cultuur


https://www.ucgroup.nl/standaard-handleiding-cultuurverandering/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link