Sustain Dreamteam

1e stap naar Zero Waste via het CO2 Reductie Programma

Sustainability & Innovation

Het bedrijfsleven staat aan de vooravond van een ingrijpende verandering. De industriële revolutie heeft zijn fundament in het gebruik van fossiele brandstoffen en moet nu omschakelen naar alternatieve brandstoffen, grondstoffen en processen. UC Group heeft de kennis en expertise in huis om bedrijven te adviseren en daadwerkelijk te ondersteunen bij het bereiken van een Zero Waste Supply Chain.

CO2 Reductie Programma

Een eerste stap naar Zero Waste Supply Chain kan het CO2 Reductie Programma zijn. Vanaf 2019 zijn veel bedrijven verplicht om aan de overheid te rapporteren wat hun CO2 uitstoot is en welke reductiemaatregelen ze gaan implementeren. UC Group Sustainability kan deze rapportages verzorgen, maar wat veel belangrijker is, wij kunnen ook samen met het bedrijf de reductiemaatregelen realiseren. Door onze ervaring zijn wij in staat om te assisteren in de keuze van een aantal betrouwbare leveranciers, die met diverse maatregelen CO2 reductie kunnen realiseren, waarbij uiteindelijk onze opdrachtgever de uiteindelijke keuze maakt.

Diverse maatregelen, zoals bijvoorbeeld de installatie van zonnepanelen op een bedrijfsgebouw in combinatie met duurzame batterij technieken voor de opslag van zonne-energie, kunnen substantieel bijdragen aan CO2 reductie programma’s.

UC Group heeft ook veel ervaring met logistieke oplossingen in diverse marktsegmenten om concreet advies te kunnen geven over reduceren van CO2 in de transport keten, door bijvoorbeeld de juiste modaliteit keuzes, consolidatie van zendingen, integreren van retourstromen, het juiste ontwerp van verpakkingen en ketensamenwerking.

Het CO2 Reductie Programma van UC Group ondersteunt bedrijven met de transitie van “Sustainability sense naar Economic sense”. Maatregelen die leiden tot CO2 reductie hebben in bijna alle gevallen een positieve invloed op reductie van logistieke kosten en rendement verbetering.

Wij staan voor je klaar om waarde toe te voegen aan jou onderneming!

Het team


Peter Jasperse

Peter Jasperse

Supply Chain Adviseur

Leer mij kennen
Orvo Pels

Orvo Pels

Adviseur Energietransitie & compliance

Leer mij kennen
Pascal van Beek

Pascal van Beek

Managing Director UC Group

Leer mij kennen

Selectie van dreamteams


Libbey Dreamteam | Herijking van de logistieke infrastructuur in Nederland

LEES MEER

Yusen Dreamteam | Aanmeldingsprocedures en nieuw planningstool laten efficiëntie toenemen

LEES MEER

iShare Dreamteam | Eenvoudig, veilig en efficiënt onderling informatie delen in de logistieke keten

LEES MEER

Edco Dreamteam | Process analyse en integrale planning

LEES MEER

Sustain Dreamteam | 1e stap naar Zero Waste via het CO2 Reductie Programma

LEES MEER