Zoek binnen de UC Group website

UC Group en Visma Connect brengen samen digitale oplossingen naar de logistieke markt

13 oktober 2020

Logistieke bedrijven kunnen nog veel winnen met de inzet van praktische digitale toepassingen.

Rotterdam / Den Haag 13-10-2020, De supply chain specialisten van UC Group en de data deel experts van Visma Connect trekken samen op in de logistieke markt. De proposities en expertise van beide bedrijven sluiten goed op elkaar aan en voldoen aan een grote behoefte in de logistieke markt.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat de supply chain sector nog steeds grote stappen kan zetten op het gebied van digitalisering. Het ontbreekt bij een groot aantal spelers in de logistiek aan de kennis, vaardigheden en capaciteit om echt te profiteren van de voordelen die digitalisering biedt om de marges te vergroten. Voor dit probleem levert de gecombineerde propositie van UC Group en Visma Connect een oplossing.

UC Group en Visma Connect werken al sinds de zomer van 2019 samen aan het beheer en de adoptie van het iSHARE afsprakenstelsel voor de logistieke sector. iSHARE is een initiatief van de Topsector Logistiek om het drempelloos delen van data in de logistiek mogelijk te maken. Zowel UC Group als Visma Connect zien in de succesvolle samenwerking een goede basis om samen de logistieke markt te bedienen.

Pascal van Beek, managing director UC Group“Verdere digitalisering van onze ketens geeft aan alle ketenpartijen de mogelijkheid de toegevoegde waarde te verhogen die logistiek levert aan het succes van de BV Nederland. Om die potentie succesvol te ontginnen is een combinatie van gespecialiseerde Digitale kennis en supply chain kennis een must. In de samenwerking met Visma zijn wij ervan overtuigt die combinatie te kunnen leveren.

Door de samenwerking tussen Visma Connect en UC Group breder te trekken dan alleen iSHARE denken beide partijen dat ze logistieke bedrijven kunnen helpen om de klanttevredenheid te vergroten, kosten te verlagen, duurzame doelstellingen te realiseren en bepaalde vormen van criminaliteit die in de logistieke sector veel voorkomen, zoals identiteitsfraude, te voorkomen. Daarnaast zijn een digitale strategie en het veilig data delen voorwaarden voor het opvangen van disrupties.

“Overheden en de private sector hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in voorwaardelijke standaarden zoals iSHARE, OTM en eCMR om de uitdagingen van de supply chain sector het hoofd te bieden.” Aldus Coen Egberink, managing director Visma Connect“Deze investeringen vragen juist nu om een vertaling naar de praktijk zodat ze ook rendement op gaan leveren. De combinatie digitale kennis en systemen van Visma Connect en de supply chain kennis van UC Group staat garant voor deze vertaling.”

De supply chain specialisten van UC Group zijn actief sinds 2011 in onder meer bij logistieke dienstverleners, de retail en productie bedrijven met projecten die uiteenlopen van supply chain inrichting tot digitale transformatie.Visma Connect is sinds 2006 dé specialist op het gebied van veilig data delen. Visma Connect levert diensten aan Logius, de Kamer van Koophandel en bouwde het Single Window for Maritime and Air.


https://www.ucgroup.nl/uc-group-en-visma-connect-brengen-samen-digitale-oplossingen-naar-de-logistieke-markt/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link