Zoek binnen de UC Group website

UC Group en Visma Connect samen naar de MKB Data Hackathon voor de Transport- en Logistieksector

23 september 2020

MKB Data Hackathon Logistiek

Op 24 september organiseert MKB Nederland de MKB data hackathon logistiek voor de transport- en logistieke sector. Visma Connect en UC Group nemen met een gezamenlijk team deel aan deze hackathon.

Beide bedrijven werken al langer samen in de logistieke branche. Onder andere aan het beheer en de verdere commerciële ontwikkeling van het iSHARE stelsel.

Er zijn diverse tools, apps en hulpmiddelen beschikbaar om de transportondernemer te helpen met de bedrijfsvoering. Bekende en veelgebruikte zijn brandstofmonitoren, rit- en routeplanners en tools om kostprijzen te berekenen. UC Group en Visma Connect gaan tijdens de MKB Data Hackathon aan de slag met de data die uit dergelijke systemen komt om snel-toepasbare oplossingen te bedenken waarmee logistieke partijen hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren.

“we werken inmiddels ruim een jaar samen met de UC Group en deze samenwerking is goed bevallen.” Aldus Elsbeth Bodde van Visma Connect: “De logistieke kennis van de UC Group en onze ervaring in het veilig data delen vullen elkaar goed aan.” 

Het doel van de hackathon is het ontwikkelen van een schaalbare digitale oplossing die het gebruik van data voor de transportondernemer toegankelijk en gemakkelijk maakt.

De UC Group is een gespecialiseerd consultancy bedrijf dat met supply chain experts, interim managers en consultants logistieke bedrijven adviseert op strategisch en innovatie gebied. Visma Connect is een specialist op het gebied van veilig data delen, systeem- en software integraties en data analytics. De gezamenlijke expertise van beide bedrijven sluit dus goed aan bij de doelstelling van de hackathon.

Het team

Het team bestaat uit vier leden: twee van de UC Group en twee van Visma Connect:

  • Jos Eikhout, sr. business consultant digitale innovatie en transformatie, o.a. in de logistiek, UC Group
  • Gijs Poldervaart, business developer, gespecialiseerd in de supply chain- en productie omgevingen, UC Group
  • Jan-Paul van der Velden, solution architect en intelligent automation specialist, Visma Connect
  • Elsbeth Bodde, business developer en transitiemanager, gespecialiseerd in data delen, Visma Connect

https://www.ucgroup.nl/uc-group-en-visma-connect-samen-naar-de-mkb-data-hackathon-voor-de-transport-en-logistieksector/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link