home > borging > adr wetgeving en veiligheidsadvies

ADR wetgeving en veiligheidsadvies

Welke wetten gelden er in Nederland en Europa als het gaat om gevaarlijke goederen en veiligheid? Als je gevaarlijke goederen verplaatst of verwerkt is het verplicht een veiligheidsadviseur te benoemen. UC Group geeft veiligheidsadvies en helpt je organisatie aan ADR wetgeving te voldoen!

Hoofdstuk 1.8.3 van het ADR geldt dus voor zowel voor het vervoeren als laden, lossen, vullen en verpakken van gevaarlijke goederen: de hele supply chain!

Borging

Zijn er geen gaps (meer) op het gebied van vervoer en opslag gevaarlijke goederen? Dat is mooi, maar het is vooral belangrijk dat dit zo blijft! De veiligheid beheer systemen van UC Group zijn er voornamelijk op gericht escalaties te voorkomen.

Strategie & advies

De veiligheidsadviseurs van UC group geven advies op het gebied van het veilig vervoeren, laden, lossen en verpakken van gevaarlijke goederen. Wij zijn de sparring partner van de directeur, de operations manager en de teamleiders op de vloer. Wij stellen het eerste evaluatie rapport op, de 0-meting. We signaleren hierin (potentieel) gevaarlijke situaties en adviseren hoe je organisatie deze ‘gaps’ kan voorkomen.

Realisatie

Is er een gap tussen voorgeschreven wetgeving en het veiligheidsniveau van je bedrijf? Of is er een onveilige situatie geconstateerd op het gebied van het vervoer of de opslag van gevaarlijke goederen? Dan helpt UC Group je om dit te verhelpen!

Lees meer

Diensten & oplossingen


IL&T luchtvracht erkenning Quickscan

Om gevaarlijke goederen vanuit Nederland door de lucht te mogen vervoeren is een erkenning van de Inspectie Leefomgeving en Transport nodig. Wil je weten wat je moet doen om deze erkenning te krijgen? Doe de Quickcan!
Meer informatie

16 Mei 2019

UC Group
Marconistraat 16 (14e verdieping)
3029 AK, Rotterdam
Maps -

UC Group Informatiesessie

Heb je als ondernemer interesse in het meebouwen aan een succesvol interim- en adviesbureau in operations & technology?

Op donderdag 16 mei 2019 laten we je meer zien van hoe wij samen ondernemen, co-creƫren en kennisdelen. Kom ook kennismaken met UC Group!

Nu inschrijven

Team ADR wetgeving en veiligheidsadvies


Orvo Pels

Orvo Pels

Adviseur Energietransitie en compliance

Leer mij kennen

Strategie & advies

De veiligheidsadviseurs van UC Group geven advies op het gebied van het veilig vervoeren, laden, lossen en verpakken van gevaarlijke goederen. Wij zijn de sparring partner van de directeur, de operations manager en de teamleiders op de vloer. Wij stellen het eerste evaluatie rapport op, de 0-meting. We signaleren hierin (potentieel) gevaarlijke situaties en adviseren hoe je organisatie deze ‘gaps’ kan voorkomen.

Onze specialisten zijn bekend bij het ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) en weten de weg naar de lokale overheid. We kennen de veiligheidsregio’s, wat het vertrouwen en de samenwerking tussen de overheid en je bedrijf zal bevorderen.

Wij gaan echter nog een stapje verder! We koppelen ons advies op het gebied van vervoer direct aan advies op het gebied van opslag gevaarlijke goederen op basis van de PGS15 voorschriften! De combinatie van deze 2 specialiteiten geeft overzicht en duidelijkheid aan iedereen in de organisatie en is uniek in Nederland.

Heb je vragen of wil je meer weten over vervoer of opslag van gevaarlijke goederen?Neem dan contact met ons op!


Realisatie

Is er een gap tussen voorgeschreven wetgeving en het veiligheidsniveau van je bedrijf? Of is er een onveilige situatie geconstateerd op het gebied van het vervoer of de opslag van gevaarlijke goederen? Dan helpt UC Group je om dit te verhelpen!

We kunnen je bedrijf op twee manier helpen.

  • We realiseren een oplossing van de situatie binnen je eigen kwaliteitsmanagement systemen
  • We ontwerpen een nieuw veiligheid beheerssysteem, volledig gebaseerd op je bedrijfsvoering, en sluiten deze naadloos aan op de bestaande management systemen zoals ISO 9001, of je eigen QA systemen

 


Borging

Zijn er geen gaps (meer) op het gebied van vervoer en opslag gevaarlijke goederen? Dat is mooi, maar het is vooral belangrijk dat dit zo blijft! De veiligheid beheer systemen van UC Group zijn er voornamelijk op gericht escalaties te voorkomen.

UC Group is de ideale partner om de verplichte jaarlijkse veiligheid rapportage op te stellen. Op zo’n manier dat deze vervolgens niet in een bureaula verdwijnt!

We borgen dit door het geven van algemene bewustwording trainingen. We noemen dit een Veiligheid Awareness training. We geven ook functie specifieke trainingen zoals stuwage of omgaan met lekkages.

 

Overige vakgebieden


Organisatie ontwikkeling

In de huidige economie, met zijn snelle (technologische) ontwikkelingen, is een adaptieve en lerende organisatie een must! De ontwikkeling van de organisatie vraagt daarom continu aandacht. UC Group heeft organisatie ontwikkeling hoog op de agenda staan tijdens projecten en gelooft niet in on-size-fits-all!

Lees meer

Opslag en transport

De logistieke sector is onderhevig aan snelle veranderingen in de markt. Nieuwe concepten en technologieƫn doen razendsnel hun intrede. UC Group zit kort op de bal in de aansturing en inrichting van transport, opslag en distributie.

Lees meer

Omnichannel logistiek

Wij geven advies over omnichannel logistiek. Omnichannel is een multichannel sales aanpak die er op is gericht klanten een naadloze winkel ervaring te bieden. Of de klant nu online via desktop of mobiel of offline in de winkel wil kopen of retourneren.

Lees meer

Software implementatie

Bij UC Group hebben we jarenlange ervaring met de implementatie van ERP, WMS, TMS, APS en BI systemen. Een systeem implementatie is een complex verandertraject. Iets waar je medewerkers binnen de organisatie niet te veel mee wilt belasten, maar wel bij wilt betrekken.

Lees meer

Customer service

Customer service is de start van het logistieke proces. Goede customer service is proactief en attent. Bij UC weten wij dat vanuit onze ervaring: op zowel strategisch als operationeel vlak.

Lees meer

Continuous Improvement

Continuous Improvement is een manier van denken, het is geen trucje. UC Group heeft meerdere professionals die continuous improvement dagelijks toepassen bij opdrachtgevers.

Lees meer

Supply chain analyse & engineering

Is logistiek niet je kernactiviteit? UC heeft veel ervaring met supply chain analyse en engineering. Zowel bij logistieke dienstverleners als bij retailers en productiebedrijven. Denk hierbij aan warehousing en distributie, productielogistiek en internationale logistiek.

Lees meer

Business Intelligence

Wat moeten we zonder data? Of beter gezegd, wat moeten we met alle beschikbare data?! Business intelligence helpt ons data te filteren en op waarde te schatten. Data experts van UC Group laten BI werken binnen organisaties.

Lees meer

Forecasting en planning

Forecasting en planning spelen een sleutelrol in het optimaliseren van de supply chain. Hoe beter de forecast, hoe nauwkeuriger je kunt plannen. Een betere planning levert niet alleen betere resultaten maar ook tevreden klanten!

Lees meer

Business process optimalisatie

Business process optimalisatie, een belangrijke tool om blijvend te verbeteren binnen je organisatie! Bij UC Group geloven wij in blijvend verbeteren en garanderen we een duurzaam resultaat waar we onze handtekening graag onder zetten.

Lees meer