home > realisatie > business intelligence

Business Intelligence

Wat moeten we zonder data? Of beter gezegd, wat moeten we met alle beschikbare data?! Business intelligence helpt ons data te filteren en op waarde te schatten. Data experts van UC Group laten BI werken binnen organisaties, we zorgen dat je de juiste inzichten krijgt.

“You can have data without information, but you cannot have information without data.”- Daniel Keys Moran

Realisatie

Een goed business intelligence of dashboard design traject begint met het formuleren van een duidelijke visie. Welke inzichten zijn belangrijk voor welk specifiek bedrijfsvraagstuk? Op basis van deze visie wordt duidelijk welke kennis en vaardigheden nodig zijn in het ontwikkelteam dat het dashboard design gaat creëren.

 

Strategie & advies

Stuur- en kerngetallen zijn onmisbaar in complexe organisaties. Welke rapportagestructuur kies je als bedrijf? Je organisatiestrategie staat hierbij centraal, dat weten wij als geen ander. We geven organisaties advies over hun business intelligence structuur en uitvoering zoals dashboard design.

Borging

Bij UC helpen we opdrachtgevers om business intelligence in te zetten, te verbeteren en te continueren. We delen onze kennis met je medewerkers, zodat een gekozen oplossing gaat werken en blijft werken!

Lees meer

Diensten & oplossingen


BI dashboard design

Wij zorgen dat je de juiste inzichten krijgt!

“You can have data without information, but you cannot have information without data.”- Daniel Keys Moran
Meer informatie

Pakketselectie

Wij helpen je met het kiezen van het juiste pakket. ERP, TMS, WMS, APS of BI.
Meer informatie

18 Jul 2019

UC Group
Marconistraat 16 (14e verdieping)
3029 AK, Rotterdam
Maps -

UC Group Informatiesessie

Heb je als ondernemer interesse in het meebouwen aan een succesvol interim- en adviesbureau in operations & technology?

Op donderdag 18 juli 2019 laten we je meer zien van hoe wij samen ondernemen, co-creëren en kennisdelen. Kom ook kennismaken met UC Group!

Nu inschrijven

Team Business Intelligence


Arthur Noatschk

Arthur Noatschk

Logistics Engineer & Projects

Leer mij kennen
Edwin Grootscholten

Edwin Grootscholten

Sr. Project Manager | Supply Chain optimalisatie

Leer mij kennen
Ludi Cosman

Ludi Cosman

IT Manager | Project Manager | Scrum Master

Leer mij kennen
Jos van den Bergh

Jos van den Bergh

Senior Manager, businessplanning, proces en supply chain optimalisatie

Leer mij kennen

Strategie & advies

Stuur- en kerngetallen zijn onmisbaar in complexe organisaties. Welke rapportagestructuur kies je als bedrijf? Je organisatiestrategie staat hierbij centraal, dat weten wij als geen ander. We geven organisaties advies over hun business intelligence structuur en uitvoering.

UC Group is als interim- en adviesbureau volledig onafhankelijk van systemen en niet gebonden aan bepaalde leveranciers. Daarom krijg je van ons altijd een eerlijk advies. Afhankelijk van de tool waarmee het dashboard wordt ontwikkeld koppelen we je aan een specialist die daar inhoudelijke kennis van heeft.

Wij combineren de waardevolle kennis van je medewerkers over de organisatie – en hun vak – met onze kennis van bedrijfsprocessen. We zijn gespecialiseerd in het vertalen van data naar informatie. En in de kunst van dashboard design en ontwikkeling. Samen met je medewerkers creëren we dashboards die de gebruikers in staat stellen om relevante informatie om te zetten in actie.

We helpen onze opdrachtgevers met de strategische keuze welk BI-systeem ze moeten kiezen voor hun business. UC Group heeft veel ervaring met pakketselectie trajecten en verzorgt dit voor opdrachtgevers.

 


Realisatie

Het BI dashboard design traject bij UC Group kent de volgende stappen:

  • bepalen van de visie op en scope van de oplossing;
  • bepalen van wensen en eisen (MoSCoW);
  • bepalen van de roadmap richting het uiteindelijke dashboard design;
  • cyclische prioritering van op te leveren (deel-) producten;
  • cyclisch opleveren van (deel-) producten;
  • demo aan de opdrachtgever;
  • release oplossing en training (eind-) gebruikers.

Borging

Wij vinden een business intelligence traject succesvol als het een breed gedragen oplossing oplevert die in voldoende mate tot actie leidt én de besluitvorming versnelt.

Ook staat centraal dat het een toekomstbestendige oplossing moet zijn waarover onze opdrachtgever 100% tevreden is.

Wil je meer weten over business intelligence of dashboard design? Kom dan eens koffie drinken!

Overige vakgebieden


Organisatie ontwikkeling

In de huidige economie, met zijn snelle (technologische) ontwikkelingen, is een adaptieve en lerende organisatie een must! De ontwikkeling van de organisatie vraagt daarom continu aandacht. UC Group heeft organisatie ontwikkeling hoog op de agenda staan tijdens projecten en gelooft niet in on-size-fits-all!

Lees meer

Opslag en transport

De logistieke sector is onderhevig aan snelle veranderingen in de markt. Nieuwe concepten en technologieën doen razendsnel hun intrede. UC Group zit kort op de bal in de aansturing en inrichting van transport, opslag en distributie.

Lees meer

Omnichannel logistiek

Wij geven advies over omnichannel logistiek. Omnichannel is een multichannel sales aanpak die er op is gericht klanten een naadloze winkel ervaring te bieden. Of de klant nu online via desktop of mobiel of offline in de winkel wil kopen of retourneren.

Lees meer

Forecasting en planning

Forecasting en planning spelen een sleutelrol in het optimaliseren van de supply chain. Hoe beter de forecast, hoe nauwkeuriger je kunt plannen. Een betere planning levert niet alleen betere resultaten maar ook tevreden klanten!

Lees meer

Business process optimalisatie

Business process optimalisatie, een belangrijke tool om blijvend te verbeteren binnen je organisatie! Bij UC Group geloven wij in blijvend verbeteren en garanderen we een duurzaam resultaat waar we onze handtekening graag onder zetten.

Lees meer

Continuous Improvement

Continuous Improvement is een manier van denken, het is geen trucje. UC Group heeft meerdere professionals die continuous improvement dagelijks toepassen bij opdrachtgevers.

Lees meer

Supply chain analyse & engineering

Is logistiek niet je kernactiviteit? UC heeft veel ervaring met supply chain analyse en engineering. Zowel bij logistieke dienstverleners als bij retailers en productiebedrijven. Denk hierbij aan warehousing en distributie, productielogistiek en internationale logistiek.

Lees meer

Software implementatie

Bij UC Group hebben we jarenlange ervaring met de implementatie van ERP, WMS, TMS, APS en BI systemen. Een systeem implementatie is een complex verandertraject. Iets waar je medewerkers binnen de organisatie niet te veel mee wilt belasten, maar wel bij wilt betrekken.

Lees meer

Customer service

Customer service is de start van het logistieke proces. Goede customer service is proactief en attent. Bij UC weten wij dat vanuit onze ervaring: op zowel strategisch als operationeel vlak.

Lees meer