home > organisatie ontwikkeling > organisatie ontwikkeling

Organisatie ontwikkeling

In de huidige economie, met zijn snelle (technologische) ontwikkelingen, is een adaptieve en lerende organisatie een must! De ontwikkeling van de organisatie vraagt daarom continu aandacht. UC Group heeft organisatie ontwikkeling hoog op de agenda staan tijdens projecten en gelooft niet in on-size-fits-all!

Strategie & advies

De tijd dat er lange termijn plannen van 5 jaar en verder zinvol waren, ligt ver achter ons. De organisatie zich razendsnel kunnen aanpassen aan een veranderende omgeving. Dit vraagt een andere inrichting van de organisatie, een andere besturing, leiderschap en cultuur.

 

Realisatie

Verandering realiseren is een van de grootste uitdagingen tijdens ontwikkeltrajecten binnen organisaties. UC Group heeft een stevige basis aan verandermanagers beschikbaar die hier ervaring mee hebben.

Borging

Aandacht is de sleutel voor de borging van vernieuwing en verandering. Training, coaching en intervisie zijn hiervoor potentieel goed inzetbare middelen. Maar niet per definitie! Wij geloven niet in een on-size-fits-all aanpak.

Lees meer

Diensten & oplossingen


Persoonlijk leiderschap programma

Leer te reflecteren en invloed uit te oefenen op je persoonlijke leiderschap in dit 7-daagse programma!
Meer informatie

Intervisie start-up

Leer optimaal van jezelf en van elkaar door intervisie met impact!

Meer informatie

Veranderkundige diagnose

Onze veranderkundige diagnose pas je toe om te bepalen wat je wil veranderen en hoe je dit wilt aanpakken binnen je bedrijf!

Meer informatie

18 Jul 2019

UC Group
Marconistraat 16 (14e verdieping)
3029 AK, Rotterdam
Maps -

UC Group Informatiesessie

Heb je als ondernemer interesse in het meebouwen aan een succesvol interim- en adviesbureau in operations & technology?

Op donderdag 18 juli 2019 laten we je meer zien van hoe wij samen ondernemen, co-creëren en kennisdelen. Kom ook kennismaken met UC Group!

Nu inschrijven

Team Organisatie ontwikkeling


Wim van Wieren

Wim van Wieren

HRD & OD Specialist

Leer mij kennen
Elsbeth Braaksma

Elsbeth Braaksma

Organisatie- en teamontwikkeling

Leer mij kennen
Jeroen Verdenius

Jeroen Verdenius

Lean Six Sigma Black Belt

Leer mij kennen
Dick van Dommelen

Dick van Dommelen

Organisatie ontwikkelaar

Leer mij kennen
Harry Jonker

Harry Jonker

Lean Six Sigma Black Belt | Team- en organisatieontwikkeling

Leer mij kennen

Strategie & advies

De tijd dat er lange termijn plannen van 5 jaar en verder zinvol waren, ligt ver achter ons. De organisatie zich razendsnel kunnen aanpassen aan een veranderende omgeving. Dit vraagt een andere inrichting van de organisatie, een andere besturing, leiderschap en cultuur.

Ontwikkeling van kernwaarden, strategie en de beïnvloeding van culturele aspecten vraagt om een ander type leiderschap dan in de traditionele hiërarchische structuur gewoon was. Een nieuwe generatie werknemers heeft de arbeidsmarkt betreden en vraagt om een andere benadering dan voor de eeuwwisseling.

Bevlogenheid (een tegenhanger van burn-out), invulling geven aan de psychologische basisbehoeftes van de mens en de mogelijkheden bieden om te leren leren zijn belangrijker dan ooit.

UC Group heeft de juiste professionals in huis om hieraan invulling te geven. Als je dit vervolgens combineert met onze expertise in strategie ontwikkeling ontstaat de formule voor succesvolle organisatie ontwikkeling.

We bieden daarbij onze ondersteuning in strategie ontwikkeling en een veranderkundige diagnose, op basis waarvan gerichte interventies kunnen worden ingezet. Wij geloven niet in een “one-size-fits-all” aanpak, wel in een aanpak die specifiek gericht is op jouw vraag en situatie.


Realisatie

Het ontwerpen van een nieuwe strategie, organisatiemodel of het besluit om bedrijven te fuseren of juist te splitsen is wellicht niet eenvoudig, maar zeker niet het meest lastige deel van een veranderingsvraagstuk.

Hoe zorg je er voor dat het landt binnen de organisatie, hoe krijg je de medewerkers mee. Of liever nog: hoe zorgen we er voor dat medewerkers actief meedenken in de realisatie van een verandering.

De professionals van UC Group zijn bij uitstek toegerust met kennis, ervaring en een goed netwerk om deze realisatie ook werkelijk tot een goed einde te brengen. Wij hebben kennis van wetenschappelijk beproefde modellen en methodes. Onze kracht ligt in het feit dat wij zeer goed in staat zijn deze modellen en methodes te verbinden aan wat er in jouw organisatie nodig is.

Wij willen geen advies leveren, zonder het zelf te bewijzen dat dit ook werkelijk werkt.

We passen veelgebruikte methodes toe, zoals Six Sigma en DMAIC, maar hebben ook ons eigen programma-management instrument. Door de juiste aanpak van realisatie te kiezen, zijn we er van overtuigd dat de ideeën tot realiteit gemaakt worden.


Borging

In deze snel veranderende wereld werkt het niet meer dat, wanneer een verandering eenmaal heeft plaatsgevonden, er even niets meer hoeft te gebeuren. Veranderingen en ontwikkelingen staan niet meer op zich en staan zeker niet meer stil.

UC Group beschikt over de juiste professionals die jou, als manager of directeur, kunnen ondersteunen in de fase tijdens én na de realisatie. Door regelmatig met een senior partner van gedachten te wisselen, hou je de boel op scherp. Wat zijn de volgende stappen, zijn de ontwikkeling nog steeds actueel en hoe zorg je er voor dat jouw organisatie adaptief blijft. Executive coaching of een Boardroom advisor kan je helpen de juiste interventies te plegen op de plekken waar het nodig is.

Verder zorgen we er natuurlijk voor dat een project of traject keurig afgehecht wordt en overgedragen naar de juiste medewerkers in je bedrijf.

Overige vakgebieden


Continuous Improvement

Continuous Improvement is een manier van denken, het is geen trucje. UC Group heeft meerdere professionals die continuous improvement dagelijks toepassen bij opdrachtgevers.

Lees meer

Supply chain analyse & engineering

Is logistiek niet je kernactiviteit? UC heeft veel ervaring met supply chain analyse en engineering. Zowel bij logistieke dienstverleners als bij retailers en productiebedrijven. Denk hierbij aan warehousing en distributie, productielogistiek en internationale logistiek.

Lees meer

Business Intelligence

Wat moeten we zonder data? Of beter gezegd, wat moeten we met alle beschikbare data?! Business intelligence helpt ons data te filteren en op waarde te schatten. Data experts van UC Group laten BI werken binnen organisaties.

Lees meer

Forecasting en planning

Forecasting en planning spelen een sleutelrol in het optimaliseren van de supply chain. Hoe beter de forecast, hoe nauwkeuriger je kunt plannen. Een betere planning levert niet alleen betere resultaten maar ook tevreden klanten!

Lees meer

Business process optimalisatie

Business process optimalisatie, een belangrijke tool om blijvend te verbeteren binnen je organisatie! Bij UC Group geloven wij in blijvend verbeteren en garanderen we een duurzaam resultaat waar we onze handtekening graag onder zetten.

Lees meer

Opslag en transport

De logistieke sector is onderhevig aan snelle veranderingen in de markt. Nieuwe concepten en technologieën doen razendsnel hun intrede. UC Group zit kort op de bal in de aansturing en inrichting van transport, opslag en distributie.

Lees meer

Omnichannel logistiek

Wij geven advies over omnichannel logistiek. Omnichannel is een multichannel sales aanpak die er op is gericht klanten een naadloze winkel ervaring te bieden. Of de klant nu online via desktop of mobiel of offline in de winkel wil kopen of retourneren.

Lees meer

Software implementatie

Bij UC Group hebben we jarenlange ervaring met de implementatie van ERP, WMS, TMS, APS en BI systemen. Een systeem implementatie is een complex verandertraject. Iets waar je medewerkers binnen de organisatie niet te veel mee wilt belasten, maar wel bij wilt betrekken.

Lees meer

Customer service

Customer service is de start van het logistieke proces. Goede customer service is proactief en attent. Bij UC weten wij dat vanuit onze ervaring: op zowel strategisch als operationeel vlak.

Lees meer