home > strategie & advies > supply chain analyse & engineering

Supply chain analyse & engineering

Is logistiek niet je kernactiviteit? UC heeft veel ervaring met supply chain analyse en engineering. Zowel bij logistieke dienstverleners als bij retailers en productiebedrijven. Denk hierbij aan warehousing en distributie, productielogistiek en internationale logistiek.

Strategie & advies

Supply chain analyse nodig? De supply chain engineers van UC hebben senior ervaring in verschillende branches. We hebben bijvoorbeeld veel ervaring opgedaan bij logistieke dienstverleners, maar ook binnen productie en retail snapt UC goed welke invloed een bedrijfsstrategie op logistiek heeft of andersom.

Realisatie

UC helpt opdrachtgevers bij de realisatie van logistieke concepten. Is de inrichting van je goederenstromen inefficiënt, duur of niet toereikend voor het toenemende volume? Lopen logistieke processen niet optimaal waardoor orders niet op tijd worden uitgeleverd? Of is de inrichting van de supply chain niet meer optimaal afgestemd op de afleverpunten binnen het werkgebied?

Borging

De (re-)engineering van een logistiek concept brengt nieuwe processen en werkprocedures met zich mee. UC helpt opdrachtgevers deze processen te borgen door te training en te coaching.

 

Lees meer

Diensten & oplossingen


Quality as a Service

Moet u, wilt u of heeft u een kwaliteitssysteem als ISO of NEN? Dan is de kans groot dat u dit beschouwt als veel werk en kosten. "Quality as a Service" biedt een oplossing voor de invoering of verbetering van uw kwaliteitsmanagementsysteem op een manier die uw bedrijf daadwerkelijk geld oplevert.
Meer informatie

Logistieke quickscan

Een Logistieke Quick Scan helpt je om je logistieke processen inzichtelijk te maken. De scan geeft aan of en waar je logistieke processen kunt verbeteren om kosten te drukken of om je capaciteit optimaal te benutten.
Meer informatie

Supply chain vlekkenplan APK

Een supply chain inrichting is aan verandering onderhevig. UC heeft een APK keuring ontwikkeld waarmee je snel inzicht hebt in de houdbaarheid van je huidige inrichting ten opzichte van toekomstige veranderingen. Met de uitkomsten van de APK ben je in staat snel veranderingen te initiëren en vergaar je tevens gegevens over de efficiëntie van je huidige proces.
Meer informatie

"Met de verschillende expertises van UC bespaarden we kosten zonder aan continuïteit te verliezen!"

Phil Coady, Directeur Market Development, AkzoNobel Automotive & Aerospace Coatings EMEA

Onze oplossing

Supply chain analyse & engineering |

Phil Coady

18 Jul 2019

UC Group
Marconistraat 16 (14e verdieping)
3029 AK, Rotterdam
Maps -

UC Group Informatiesessie

Heb je als ondernemer interesse in het meebouwen aan een succesvol interim- en adviesbureau in operations & technology?

Op donderdag 18 juli 2019 laten we je meer zien van hoe wij samen ondernemen, co-creëren en kennisdelen. Kom ook kennismaken met UC Group!

Nu inschrijven

Team Supply chain analyse & engineering


Wilbert Stoutjesdijk

Wilbert Stoutjesdijk

Director UC Group

Leer mij kennen
Sander Timmermans

Sander Timmermans

Afstudeerder retourlogistiek

Leer mij kennen
Laurens Verploegh

Laurens Verploegh

Logistics engineer

Leer mij kennen
Wouter Eijkelkamp

Wouter Eijkelkamp

Senior Supply Chain Planning & Continuous Improvement Specialist

Leer mij kennen
Stoffer Dunnik

Stoffer Dunnik

Lean Six Sigma & projects

Leer mij kennen
Arthur Noatschk

Arthur Noatschk

Logistics Engineer & Projects

Leer mij kennen
Faiza Hadiki

Faiza Hadiki

Digital Marketing | PR

Leer mij kennen
Patrick Watervoort

Patrick Watervoort

Logistics engineer & analist

Leer mij kennen
Marjolijn te Lintelo

Marjolijn te Lintelo

Interim manager en coach

Leer mij kennen

Strategie & advies

Engineering op basis van supply chain analyse

Supply chain analyse nodig? Omdat de logistieke strategie niet meer aansluit op de veranderende markt? De supply chain engineers van UC hebben senior ervaring in verschillende branches. We hebben bijvoorbeeld veel ervaring opgedaan bij logistieke dienstverleners, maar ook binnen productie en retail snapt UC goed welke invloed een bedrijfsstrategie op logistiek heeft of andersom.

De adviseurs van UC hebben seniore ervaring in verschillende branches. We hebben bijvoorbeeld veel ervaring opgedaan bij logistieke dienstverleners, maar ook binnen productie en retail snapt UC goed welke invloed een bedrijfsstrategie op logistiek heeft of andersom.

Een supply chain richt je in naar aanleiding van je bedrijfsstrategie. Keuzes die je maakt hebben vaak betrekking op de inrichting van bijvoorbeeld opslag en distributie.

Snel weten of je logistieke concept goed is ingericht, ook met de toekomst in het achterhoofd? Of je kosten kunt besparen, of juist geld kunt verdienen? Denk dan eens na over onze logistieke quickscan of supply chain vlekkenplan apk!


Realisatie

Logistieke concepten verbeteren!

UC helpt opdrachtgevers bij de realisatie van logistieke concepten. Zijn je goederenstromen inefficiënt, duur of niet toereikend voor het toenemende volume? Of lopen logistieke processen niet optimaal waardoor orders niet op tijd worden uitgeleverd? Is de inrichting van de supply chain niet meer optimaal afgestemd op de afleverpunten binnen het werkgebied?

UC levert engineering in de supply chain, over de linie of op detail niveau. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • De herinrichting of mechanisatie van warehouses
  • Het ontwerpen en realiseren van warehouses
  • Volledige supply chain engineering
  • Productie/assemblage lijninrichting
  • Simulatie
  • Logistiek projectmanagement

Borging

De (re-)engineering van een logistiek concept brengt nieuwe processen en werkprocedures met zich mee. UC helpt opdrachtgevers deze processen te borgen door te trainen en te coachen.

In het engineering proces werken wij nauw samen met je medewerkers. Zo hebben we een LEGO sessie ontwikkeld waarin we, naast de gebruikelijk data-analyse, samen met je medewerkers met behulp van een LEGO bord op interactieve manier een lay-out samenstellen!

Overige vakgebieden


Organisatie ontwikkeling

In de huidige economie, met zijn snelle (technologische) ontwikkelingen, is een adaptieve en lerende organisatie een must! De ontwikkeling van de organisatie vraagt daarom continu aandacht. UC Group heeft organisatie ontwikkeling hoog op de agenda staan tijdens projecten en gelooft niet in on-size-fits-all!

Lees meer

Opslag en transport

De logistieke sector is onderhevig aan snelle veranderingen in de markt. Nieuwe concepten en technologieën doen razendsnel hun intrede. UC Group zit kort op de bal in de aansturing en inrichting van transport, opslag en distributie.

Lees meer

Business Intelligence

Wat moeten we zonder data? Of beter gezegd, wat moeten we met alle beschikbare data?! Business intelligence helpt ons data te filteren en op waarde te schatten. Data experts van UC Group laten BI werken binnen organisaties.

Lees meer

Forecasting en planning

Forecasting en planning spelen een sleutelrol in het optimaliseren van de supply chain. Hoe beter de forecast, hoe nauwkeuriger je kunt plannen. Een betere planning levert niet alleen betere resultaten maar ook tevreden klanten!

Lees meer

Business process optimalisatie

Business process optimalisatie, een belangrijke tool om blijvend te verbeteren binnen je organisatie! Bij UC Group geloven wij in blijvend verbeteren en garanderen we een duurzaam resultaat waar we onze handtekening graag onder zetten.

Lees meer

Continuous Improvement

Continuous Improvement is een manier van denken, het is geen trucje. UC Group heeft meerdere professionals die continuous improvement dagelijks toepassen bij opdrachtgevers.

Lees meer

Omnichannel logistiek

Wij geven advies over omnichannel logistiek. Omnichannel is een multichannel sales aanpak die er op is gericht klanten een naadloze winkel ervaring te bieden. Of de klant nu online via desktop of mobiel of offline in de winkel wil kopen of retourneren.

Lees meer

Software implementatie

Bij UC Group hebben we jarenlange ervaring met de implementatie van ERP, WMS, TMS, APS en BI systemen. Een systeem implementatie is een complex verandertraject. Iets waar je medewerkers binnen de organisatie niet te veel mee wilt belasten, maar wel bij wilt betrekken.

Lees meer

Customer service

Customer service is de start van het logistieke proces. Goede customer service is proactief en attent. Bij UC weten wij dat vanuit onze ervaring: op zowel strategisch als operationeel vlak.

Lees meer