Duurzaamheid

Duurzaamheid ie niet alleen de impact van de supply chain op het milieu, ook de welvaart en welzijn voor iedereen in de keten telt mee.

Duurzame supply chains

Duurzaamheid gaat over impact op het milieu zoals CO2-uitstoot en het lozen van afval. Hiervoor worden vanuit de EU steeds strengere richtlijnen opgesteld waar ook ketenpartners elkaar op zullen aanspreken. Maar duurzaamheid gaat ook over welvaart en welzijn, het voorkomen van verdere congestie of de ‘verdozing’ van het landschap. Er zijn zowel harde als zachte KPI’s waarmee kan worden vastgesteld in welke mate een bedrijf duurzaam is.

Duurzaamheid is vooral een houding, een manier van denken, die terugkomt in alle aspecten van de bedrijfsvoering. Duurzaamheid heeft een menselijke kant waarbij de medewerker in de supply chain centraal wordt gezet. Hoe voorkom je “human slavery” en stel je mensen in staat hun talent te ontwikkelen? Ook leiderschap en een gezonde werk-privé-balans horen hier bij. Of het nu gaat om een strategisch, tactisch of operationeel vraagstuk, je kan niet meer op duurzaamheid heen.

 

Wil je vooruitstrevend in duurzaamheid worden? Neem contact met ons op!

 

 

Onze professionals


Orvo Pels

Orvo Pels

Adviseur Energietransitie & compliance

Leer mij kennen
Peter Jasperse

Peter Jasperse

Supply Chain Adviseur

Leer mij kennen
Joris van der Loo

Joris van der Loo

project manager & ERP adviseur

Leer mij kennen

Onze sectoren