Zoek binnen de UC Group website

Afstuderen bij UC Group: Wanneer is robotisering interessant voor een organisatie in de logistieke sector?

7 april 2022

Door de grote tekorten aan arbeidskrachten, zijn steeds meer organisaties in de logistieke sector opzoek naar alternatieven om de operatie draaiende te houden. Een oplossing voor dit probleem kan voor veel organisaties gevonden worden in robotisering. UC Group heeft in de vorm van een afstudeerstage, onderzoek laten doen naar robotisering in de logistiek. Deze stage is uitgevoerd door Midas Belterman.

Het onderzoek

Het afstudeeronderzoek stond volledig in het teken van logistieke robotisering. Zo werd er in het onderzoek ingegaan op vragen als:

  • Wanneer is robotisering interessant voor een organisatie?
  • Wanneer is een proces geschikt voor een logistieke robot?

Door middel van interviews bij organisaties met ervaring op het gebied van logistieke robotisering is er kennis opgedaan om zo antwoord te kunnen geven op de bovenstaande vragen.

Afstuderen bij UC Group

Van september 2021 tot en met januari 2022 was ik afstudeer stagiair bij het team UC Engineering. Dit is me erg goed bevallen. Ik heb genoten van de goede begeleiding van onder andere mijn stagebegeleider Lars Jansen en de directeur van UC Engineering Arthur Noatschk. Ook heb ik tijdens de stage enorm veel kunnen leren van alle andere collega’s binnen UC Group. Mede hierdoor heb ik een goed onderzoek kunnen uitvoeren.

In januari 2022 heb ik mijn studie Technische Bedrijfskunde aan Avans Hogeschool Tilburg kunnen afronden door middel van het onderzoek bij UC Group. Vanaf februari 2022 ben ik werkzaam bij het team UC Engineering van UC Group als Logistics Engineer en kijk ik uit naar alle mooie projecten waar ik mijn bijdrage aan mag gaan leveren.


https://www.ucgroup.nl/wanneer-is-robotisering-interessant-voor-een-organisatie-de-logistieke-sector/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link