Zoek binnen de UC Group website

Computer vision: kijken door de ogen van een computer

  • Geschreven door:

11 oktober 2017

Computer vision is een nieuwe technologie die in de toekomst kan zorgen voor kostenbesparing en efficiëntie in de logistiek. We vertellen u meer tijdens het UC innovation & experience event!

Op 31 oktober organiseert de UC group gezamenlijk met een aantal kennispartners het UC innovation & experience event. Tijdens het event worden nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van de logistiek gepresenteerd aan genodigden.

 

Computer vision en autonome cycle counting

Eén van deze ontwikkelingen wordt gepresenteerd door onze kennispartner Arox Smart Technologies BV; zij hebben een autonome cycle counting drone ontwikkeld.

Drone technologie wordt gecombineerd met precisie positioneringstechnologie, kunstmatige intelligentie en computer vision waardoor de voorraad in het warehouse geteld wordt zonder dat er mensen aan te pas komen.

 

Wat is computer vision?

Computer vision is het interpreteren van informatie die met een camera is vastgelegd; een computer neemt als het ware de rol van menselijke ogen over.

De mogelijkheden van computer vision zijn zeer divers. Er kunnen kwaliteitscontroles worden uitgevoerd, de positie kan bepaald worden, we kunnen een auto autonoom laten rijden met computer vision, producten op lopende banden kunnen worden gesorteerd en Arox gebruikt de informatie om de voorraad in een warehouse te tellen.

Computer vision kan in veel gevallen bijdragen aan een goedkoper, flexibeler, zero-defect, first-time-right en arbeidsvriendelijker productieproces en wordt gezien als een belangrijke enabling technologie voor alle negen aangewezen topsectoren.

 

Vroegtijdig voorraadverschillen blootleggen

Arox is er – in samenwerking met meerdere hogescholen en universiteiten – in geslaagd om drone technologie te combineren met computer vision, data science, parallel computing en sensor fusiontechnologie.

Deze innovatieve teldrone leert zichzelf de weg te vinden in het warehouse en  de voorraad te tellen. De informatie wordt naar een WMS gestuurd, zodat het met de administratieve voorraad kan worden vergeleken.

De voorraad kan volgens een vooraf ingegeven schema worden geteld, waarmee geborgd wordt dat de gehele voorraad in juiste frequentie wordt geteld en eventuele voorraadproblemen vroegtijdig worden blootgelegd.

Arox Smart Technologies presenteert deze innovatieve oplossing voor het tellen van voorraad zeer binnenkort aan de markt. Tijdens het UC innovation & experience event kunt u al voor de officiële presentatie kennismaken met drone counting.

Medewerkers van Arox presenteren tijdens het UC innovation & experience event deze technologie en de mogelijkheden en onmogelijkheden bespreken met onze gasten.

Een impressie het prototype van de “drone in action”

 

UC innovation & experience event

Wilt u ook graag kennis maken met onder andere deze technologie, schrijf u dan in voor het UC innovation & experience event (31 oktober).

We hebben slechts een aantal plaatsen beschikbaar voor dit event. We maken aan de hand van alle inschrijvingen een selectie en komen zo snel mogelijk bij je terug.

Bron: Prof. Jaap van de Loosdrecht, Arno Bruining en Stoffer H. Dunnik


https://www.ucgroup.nl/wat-is-computer-vision/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link