Zoek binnen de UC Group website

Wat is ERP?

  • Geschreven door:

7 juni 2016

ERP staat voor 'Enterprise Resource Planning'. ERP is software die alle processen binnen een bedrijf ondersteunt. En omdat alle processen ondersteund worden door maar één ERP systeem, hoeven de gegevens van klanten, artikelen, leveranciers etc. maar één keer ingevoerd te worden.

Waarom een ERP systeem?

Als het goed is, leidt een ERP systeem tot efficiëntere processen, betere planning en afstemming, een beter inzicht in de operatie en kan zelfs leiden tot kostenreductie. ERP is een hulpmiddel om de productiviteit van organisaties te maximaliseren of zo optimaal mogelijk aan klantwensen te kunnen voldoen.

 

Voor wie is ERP?

ERP systemen zijn toepasbaar voor nagenoeg alle typen organisaties, groot en klein en zowel producerend, handel en dienstverlenend. Sommige ERP systemen zijn branchegericht, anderen zijn weer meer generiek. De selectie van het best passende ERP systeem is veelal het werk van externe adviseurs.

 

ERP en anders niet?

Naast ERP als complete bedrijfssoftware, zijn er ook oplossingen zoals WMS (Warehouse Management Systeem voor magazijnbeheer),TMS (Transport Management Systeem voor transport en distributie), CRM (Customer Relationship Management voor de relatie met klant) en BI systemen (Business intelligence voor analyse en rapportage).

 

ERP implementatie: hoe ben ik succesvol?

ERP software is duur, implementatiekosten zijn hoog en ERP projecten lopen niet altijd volgens plan. Door de veelheid aan leveranciers is het selectietraject niet eenvoudig. Het implementeren van een ERP systeem kan het beste gezien worden als een organisatieverandering waarbij de mens de kritieke succesfactor is.

ERP en UC!

Bent u zich aan het oriënteren op ERP of heeft u onafhankelijk advies nodig bij de ERP implementatie van uw ERP-oplossing? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.


https://www.ucgroup.nl/wat-is-erp/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link