Zoek binnen de UC Group website

Eerste weken als UC Young Professional, Axel Snoeij

10 mei 2019

De eerste week op je nieuwe werk staat altijd in het teken van je collega’s ontmoeten. Bij de UC Group is dit wel lastig aangezien UC Group een maatschap is. Elke ‘maat’ kan zelf bepalen of hij/zij naar kantoor komt. Het komt vaak voor dat maten op opdracht zitten en hierdoor geen tijd hebben om naar kantoor te komen of vanuit huis werken. Het overgrote deel van de maten heb ik hierdoor dan ook nog niet ontmoet.

Toch heb ik een aantal maten gesproken en kan ik alleen al door de gesprekken veel opsteken. Dit was ook één van de redenen waarom ik voor UC Group Young Professionals ben gaan werken. UC Group Young Professionals is een onderdeel van de maatschap UC group. Met deze opzet kan een senior professional die al 30 jaar in het vak zit zijn ervaringen delen met junior professionals. De junior kan door het uitvoeren van werkzaamheden voor de klant van een senior zijn kennis uitbreiden.

Een andere redenen waarom ik ben gaan werken voor UC Group Young Professionals is dat je dynamische werkzaamheden hebt. Als junior engineer ben je de ene keer een warehouse aan het inrichten voor een beddenfabrikant en een andere keer de voorraad aan het analyseren voor een grote pakket bezorger. Wanneer je verschillende werkzaamheden uitvoert voor uiteenlopende klanten leer je veel aangezien elke klant zich in een andere situatie bevindt. Door een kijkje te nemen in de keuken van meerdere klanten wordt je kennis vergroot.

Naast het in kaart brengen van de processen bij een installatie importeur heb ik ook verschillende activiteiten bijgewoond tijdens mijn eerste werken. Voordat mijn eerste werkweek begon kon ik het maandelijks etentje van de Young Professionals meepikken. In de eerste week heb ik een masterclass LEAN gevolgd waarin ik mijn Yellow belt heb behaald. In de tweede week mocht ik onderdeel zijn van de maatschaps-meeting. De maatschaps-meeting is een maandelijkse meeting waarbij alle maten bij elkaar komen om te vergaderen, resultaten te bespreken en afsluitend gezamenlijk een hapje te eten.

De activiteiten gecombineerd met de werkzaamheden zorgen ervoor dat ik mij nog geen enkel moment heb verveeld en uitkijk naar de komende tijd als Young Professional.


https://www.ucgroup.nl/young-professional-axel/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link