Zoek binnen de UC Group website

Biografie

Pascal van Beek is een energieke, creatieve geest die ondernemerschap combineert met strategisch inzicht en kennis van de Supply Chain en de interim markt voor dit domein. Met die eigenschappen versterkt hij de professionals van UC Group en haar klanten.

Ondernemer binnen Supply Chain markt

Als executive probeerde hij al vaak de regels te buigen ten gunste van de klant en werkgever, als ondernemer gaf het zijn inspiratie tot vernieuwende businessmodellen. Op jonge leeftijd kreeg hij de verantwoordelijkheid over een transformatie in de Europese Supply Chain van Ericsson, zette voor Epson Europe een EDC neer van 55.000 m2 in Tilburg als afronding van een centralisatie strategie en leidde als directeur de integratie van het commerciële managementteam van Exel en DHL na hun merger.

Na deze ervaringen koos hij voor het ondernemerschap: een periode waarin hij bouwde aan UC Group, een consultancy, realisatie en interim-bureau op het gebied van Supply Chain en Productie. Een uniek ecosysteem van nauw verbonden ondernemingen. In 10 jaar tijd wist hij met zijn compagnon voor dit netwerk een 20-voudige groei te realiseren. Daarnaast ontwikkelde hij een BPO-business model voor de expediteur Meerendonk, een ervaring die hij later omzette in de opstart van ketenregisseur BEND. Vanuit UC Group initieert hij nieuwe product – markt oplossingen en begeleid hij de aangesloten ondernemers in de ontwikkeling van hun oplossingen.

Met deze ervaring richt Pascal zich sinds een aantal jaar op het ondersteunen van de Stichting Hierdoor tot Hoger. Daarmee zet hij zich in om jongeren met creatieve talenten de weg te laten vinden naar het hogere kunstonderwijs en dit ook financieel mogelijk te maken. Creativiteit is in een economie met steeds verdergaande automatisering en artificiële intelligentie een van de weinige competenties die ons als mens onderscheidend maakt, ook ondernemers.

Een achtergrond waarmee hij zich investor binnen de Supply Chain industrie kan noemen: een gedreven business developer en strategist die ondernemingen helpt bij groei, marge verbetering en/of klantbehoud, altijd vanuit de insteek dat je voor duurzaam succes het belang van alle belanghebbenden moet meenemen.

Wil je kennismaken met Pascal van Beek? Kom dan eens koffie drinken!