Zoek binnen de UC Group website

Software: Loginex Carbon Intelligence

Bestaande en aankomende wetgeving zoals de CSDD, de CSRD en het Duitse Lieferkettengesetz verplichten bedrijven emissies over de hele keten te registreren en hierover ook te rapporteren. De logistieke sector heeft een groot aandeel in de CO2 uitstoot en dus een belangrijke rol in het correct registreren en toewijzen van CO2 uitstoot aan opdrachtgevers en klanten.

Juist in de logistiek is het nauwkeurig en correct meten en registreren van CO2 emissies een grote uitdaging. Internationale supply chains zijn complex en er is een grote verscheidenheid aan transportmodaliteiten en ketens.

Visma Loginex betrouwbaar en efficiënt rapporteren

Bij het berekenen en toewijzen van CO2 emissies in de logistiek is  een aantal standaarden en methoden van belang. De Europese norm EN 16258,  COFRET (Carbon footprint of freight transport) en  GLEC Framework (GLEC Framework).  Loginex  maakt gebruik van deze normen en methoden. Tevens is Loginex al ingericht om straks te voldoen aan de aankomende ISO 14083 normering.

Het Loginex Carbon Intelligence SAAS platform is specifiek ontwikkeld door Visma Connect in samenwerking met UC Group voor bedrijven in de logistiek en supply chain om betrouwbaar en gevalideerd CO2 emissies te berekenen.

Onder de NFRD (Non-Financial Reporting Directive) en de EED (Energy Efficiency Directive) zijn grote bedrijven in Europa nu al verplicht om te rapporteren over duurzaamheid. Volgens de aankomende Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) middelgrote bedrijven straks ook. Hun business partners en toeleveranciers in de keten zullen daarom ook informatie moeten gaan delen over CO2 emissies.

Loginex voldoet aan de Europese normen, wet- en regelgeving en kan ingezet worden bij het samenstellen van duurzaamheidsrapportages in het kader van  CSRD.

Meer weten over Loginex? Neem gerust contact op met één van onze mensen.

Related papers & artikelen

ARTIKEL | 23 april 2024

DiLX brengt Loginex Carbon Intelligence van UC Group en Visma naar Europa

DiLX brengt Loginex Carbon Intelligence van UC Group en Visma naar Europa

DiLX, toonaangevend in digitale transformatie voor de logistieke sector, introduceert samen met UC Group en Visma het SaaS-platform... Lees meer

ARTIKEL | 15 mei 2023

Aan de slag met CSRD? Start met een nulmeting!

Aan de slag met CSRD? Start met een nulmeting!

Logistieke dienstverleners krijgen vanaf volgend jaar met CSRD te maken en gaan rapporteren over hun emissies en maatschappelijke... Lees meer

ARTIKEL | 16 januari 2023

Zeevaart krijgt nu ook CO2-beprijzing! Wat betekent dit voor verladers?

Zeevaart krijgt nu ook CO2-beprijzing! Wat betekent dit voor verladers?

Vanaf volgend jaar moeten rederijen emissierechten gaan betalen om met schepen van en naar EU-landen te varen. Zeetransport wordt... Lees meer

Team Software: Loginex Carbon Intelligence

Pascal van Beek

Pascal van Beek

Founder UC Group

Leer mij kennen
Mirjam van Leeuwen

Mirjam van Leeuwen

Supply Chain Professional | Sustainability, Circularity & Transformation

Leer mij kennen
Jos Eikhout

Jos Eikhout

Digital Innovation & Transformation Adviseur

Leer mij kennen
Peter Jasperse

Peter Jasperse

Supply Chain & Sustainability Adviseur

Leer mij kennen
Wilbert Stoutjesdijk

Wilbert Stoutjesdijk

Director UC Group

Leer mij kennen

Andere proposities

Consultancy: Logistieke Strategie

Logistiek moet niet langer als een kostenpost worden gezien maar als een strategische business partner om jouw bedrijfsdoelstellingen te halen.

Lees meer

Interim: Supply Chain & Productie Management

Bij een capaciteits- of kennis tekort op het gebied van Supply Chain en Productie vraagstukken, helpen wij de directies van ondernemingen met snel beschikbare en ervaren interim professionals

Lees meer

Duurzaamheid Consultancy: Nulmeting Duurzaamheid

Om straks aan de CSRD te voldoen, zul je moeten weten waar je staat en welke stappen je concreet kunt nemen om hieraan te voldoen. Dat kun je met onze Duurzaamheid Nulmeting.

Lees meer

Consultancy: Logistieke engineering

Wil je je logistieke processen verbeteren? Je strategie sneller uitvoeren of gewoon tijdelijk wat extra denkkracht inhuren? UC Group is thuis in alle logistieke expertises. Onze professionals komen uit diverse supply chain en productie omgevingen. Zo hebben we niet alleen een breed netwerk maar ook veel expertise waardoor we marktleider zijn in ons vakgebied.

Lees meer

Consultancy: Productie management

Verbeteringen in een productie omgeving verdienen een integrale zienswijze. Daarmee worden resultaten voor de gehele keten geoptimaliseerd.

Lees meer

Consultancy: Customer service – Order-to-Cash

Customer Service speelt een centrale rol in de supply chain en is vaak de start van het logistieke proces. Goede Customer Service is proactief, attent en accuraat. Bij UC weten wij dat vanuit onze ervaring, zowel op strategisch, tactisch als operationeel vlak.

Lees meer

Consultancy: Sales en Operations Planning (S&OP)

Zijn in jouw bedrijf voorraad en productie niet meer in lijn zijn met de klantvraag? Heb je het gevoel dat je hierdoor omzet misloopt, onnodig kosten maakt en/of de klanttevredenheid terugloopt? Dan is het tijd om naar je Sales & Operations Planning (S&OP)-proces te kijken en ons S&OP-verbeterprogramma te doorlopen. Lees hoe UC Group helpt het integrale planningsproces weer vlot te trekken.

Lees meer