Zoek binnen de UC Group website

DiLX brengt Loginex Carbon Intelligence van UC Group en Visma naar Europa

23 april 2024

DiLX, toonaangevend in digitale transformatie voor de logistieke sector, introduceert samen met UC Group en Visma het SaaS-platform Loginex Carbon Intelligence in Europa. Een krachtige Carbon Footprint Calculator voor nauwkeurige CO2-metingen op basis van werkelijke transport- en brandstofgegevens.

DiLX, een toonaangevende leverancier van digitale transformatieoplossingen voor de logistieke sector, lanceert in samenwerking met UC Group en Visma het SaaS-platform Loginex Carbon Intelligence op de Europese markt. Loginex Carbon Intelligence is een krachtige Carbon Footprint Calculator die logistieke partijen in staat stelt om nauwkeurige CO2-metingen uit te voeren op basis van werkelijke transport- en brandstofgegevens, deze te analyseren en toe te wijzen.

Dankzij deze strategische samenwerking is Loginex nu toegankelijk in alle Europese landen en, dankzij de geavanceerde integraties van DiLX, ook compatibel met de meest gebruikte TMS- en ERP-systemen. De samenwerking tussen de drie bedrijven komt tegemoet aan de groeiende vraag naar nauwkeurige CO2-gegevens, die essentieel zijn om te voldoen aan de strenge rapportage-eisen van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

“Deze innovatie zet de nieuwe standaard voor de industrie,” aldus Martijn Koch, CCO van DiLX. “We stellen logistieke bedrijven, de retailsector en vooral ook de maakindustrie in staat om niet alleen te voldoen aan hun rapportageverplichtingen, maar ook aanzienlijke verbeteringen door te voeren op het gebied van orders en klanten.

De combinatie biedt een oplossing voor de uitdagingen op het gebied van databeschikbaarheid en datakwaliteit, die essentieel zijn voor betrouwbare en conforme CO2-rapportages. Het Loginex Carbon Intelligence Platform staat centraal, met geavanceerde integraties met grote ERP-systemen en TMS-leveranciers door DiLX. UC Group maakt het in de samenwerking mogelijk om strategisch advies en implementatieondersteuning te bieden

“Dankzij de krachtige combinatie van de technologische expertise van DiLX, de software van Visma en de diepgaande kennis van supply chain processen van UC Group, kunnen bedrijven nu de volgende stap zetten in duurzaamheid,” aldus Pascal van Beek, oprichter van UC Group.

Sander Odijk, Managing Director Visma Connect, voegt toe: “Loginex Carbon Intelligence is een innovatieve oplossing voor een vraagstuk waar vrijwel alle partijen in de logistiek mee kampen: het registreren, berekenen en analyseren van CO2-uitstoot. Dankzij de samenwerking met DiLX brengen we deze oplossing nu naar heel Europa en integreren we met de grote, meest gebruikte ERP-systemen.”

Over DiLX: DiLX is een vooruitstrevend technologiebedrijf dat hoogwaardige digitale oplossingen biedt om de logistieke operaties van hun klanten te transformeren en te optimaliseren.

 


https://www.ucgroup.nl/loginexcarbonintelligenceineuropa/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link