Zoek binnen de UC Group website

De kracht van interim-management en specialisatie

9 april 2024

Grote verstoringen in de logistiek volgen elkaar in hoog tempo op. En dat terwijl de sector het al niet makkelijk had. Het blijkt steeds moeilijker om goed personeel te vinden. Daarnaast is er door de toenemende mate van digitalisatie en het gebruik van geavanceerde technologie steeds meer specialistische kennis nodig. En dan hebben we het nog niet eens over de kennis die nodig is om bij te blijven op het gebied van duurzaamheid, een onderwerp dat steeds hoger op de logistieke agenda staat.

De impact op de arbeidsmarkt

Automatisering, digitalisering, en een toenemende focus op duurzaamheid. Deze trends hebben niet alleen invloed op de operationele processen maar beïnvloeden ook de arbeidsmarkt. Interimmers spelen een cruciale rol in het overbruggen van de kloof tussen huidige behoeften en toekomstige eisen, door hun flexibiliteit en gespecialiseerde kennis. Onlangs waren Pascal van Beek en Wilbert Stoutjesdijk te gast bij de podcast Logistiek met… Hier gingen zij in gesprek met Martijn Graat over deze trends en de rol die interimmers kunnen spelen.

Interimmers als bruggenbouwers

Logistieke bedrijven kunnen interimmers gebruiken om hun operaties naar een hoger niveau te tillen. Ze brengen niet alleen tijdelijke verlichting in tijden van nood maar fungeren ook als katalysatoren voor verandering en innovatie binnen bedrijven. Als externen hebben zij een frisse blik, die ze combineren met gespecialiseerde vaardigheden. Onlangs waren UC oprichters Pascal van Beek en Wilbert Stoutjesdijk te gast bij Martijn Graat van de podcast Logistiek met… Hier gingen zij in gesprek over trends en de rol die interimmers kunnen spelen.

Het belang specialisatie en voortdurende ontwikkeling

De podcast belicht verder het belang van specialisatie binnen de logistiek. In een tijd waarin de complexiteit van Supply Chains toeneemt en technologische vooruitgang een constante is, kunnen interimmers niet langer generalisten zijn. Ze moeten zich specialiseren in specifieke domeinen om waarde te blijven bieden aan hun opdrachtgevers. Volgens de visie van Pascal en Wilbert is het belangrijk dat interimmers zich focussen op die processen waar ze goed in zijn en dat ze kennis en kunde inroepen bij collega experts, als die kennis nodig is.

Wil je meer weten over hoe je een logistiek operatie met hulp van de juiste interimmers naar een hoger niveau kan brengen, luister dan naar Logistiek met… Pascal van Beek en Wilbert Stoutjesdijk via de speler hieronder.


https://www.ucgroup.nl/de-kracht-van-interim-management-en-specialisatie/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link