Zoek binnen de UC Group website

Advanced planning & scheduling specialist: Edwin Grootscholten

  • Geschreven door:

22 februari 2017

Mijn naam is Edwin Grootscholten en mijn passie is het optimaliseren van logistieke processen. Ik ben in de praktijk vooral als advanced planning & scheduling specialist werkzaam. Per 1 januari 2017 ben ik partner bij UC en ik vertel u graag iets meer over mijn specialisatie en persoonlijkheid.

Mijn verhaal

De interesse in logistiek kwam bij mij al op jonge leeftijd. Mijn vader was ondernemer en nam mij altijd mee naar de bloemenveiling in Naaldwijk. Hier werd het spreekwoordelijke zaadje geplant. Ik leerde de snelle handel van bloemen en planten kennen, die van de kweker naar de groothandel gingen.

Producten werden daar verkocht bij afslag en wisselden vervolgens razendsnel van eigenaar. Waardoor er allerlei interessante processen in gang werden gezet. Ondertussen werd ik als kleine jongen gegrepen door het fascinerende web van logistieke stromen, samenwerkingsverbanden en distributiemethoden. Dat web wilde ik – als ik later groot was – mee helpen weven.

Theorie en praktijk

Ik begon met de theorie. Na eerst de MTS te hebben gedaan rondde ik daarna de HTS af.

En toen maakte ik de stap naar de praktijk. Ik ging werken op het snijvlak van Logistiek en IT. Bij aluminiumproducent Alcoa – waar ik de allereerste ERP implementatie mocht verzorgen – ging ik als projectleider aan de slag. Daarna heb ik een tijdje gewerkt bij tuinbouwautomatiseerder HortiMaX. In eerste instantie leerde ik daar in de buitendienst veel over de markt. Daarna leerde ik als Business Unit Manager veel managementvaardigheden. Allemaal kennis die ik nu nog dagelijks inzet.

Daarna ben ik in de rol van Projectmanager verantwoordelijk geweest voor systeemimplementaties in logistieke processen van mooie organisaties zoals: Kuehne + Nagel, Mooy Logistics, Norfolkline, Philips Lighting, NSK, Suiker Unie, Shanks, PostNL, TNT, Rabobank en SecurCash.

Mijn specialisme: Advanced Planning & Scheduling

Inmiddels ben ik al ruim vijf jaar bezig met Advanced Planning & Scheduling, een techniek waarmee je ingewikkelde planningsproblemen kan oplossen. Iets waar ik mijn passie voor logistieke procesoptimalisatie prima in kwijt kan. Ook heb ik gemerkt dat ik met mijn kennis van bedrijfsprocessen en planningsalgoritmen inmiddels goed weet hoe organisaties verder kunnen worden geoptimaliseerd met de inzet van IT-systemen.

Een vermindering van 5, 10 of zelfs 15% van de Supply Chain kosten is vaak haalbaar in logistieke processen. Als organisatie kan je hier enorme voordelen uit halen. Hogere service en lagere kosten liggen binnen handbereik.

UC Group

Onlangs heb ik een belangrijke stap genomen waarbij ik onderdeel ben geworden van een collectief van specialisten: UC Group. Binnen UC Group heb ik me aangesloten bij de Vakmaatschap UC data & transformation: gespecialiseerd in project- en interim management van IT-gerelateerde verandertrajecten binnen het supply chain management werkveld.

Zelf richt ik me binnen UC data vooral op logistieke processen die op het snijvlak liggen van veranderen, strategie, optimalisatie en het maken van verbindingen.

Opdrachten die ik veel uitvoer zijn bijvoorbeeld:

  • Projectmanagement bij WMS – TMS én APS implementaties
  • Advies op gebied van optimalisatie en efficiency m.b.v. Advanced Planning & Scheduling
  • Business Analist – Process Modelling & Improvement binnen de Supply Chain
  • Analyse in Business Intelligence projecten

Uw verhaal?

Voor welke uitdagingen staat u in uw organisatie? Graag bied ik een luisterend oor. Wellicht zijn er manieren waarop ik u kan helpen.

Wellicht tot snel!

 


https://www.ucgroup.nl/edwin-advanced-planning/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link