Zoek binnen de UC Group website

UC Group deelt kennis over ondernemerschap in Liberia!

20 april 2021

Op 19 april, heeft onze partner Joris van der Loo een training ‘Money management’ verzorgd in samenwerking met Planet Inaba.

Money Management

 

Centraal thema was Liberiaanse jongeren te voorzien van hulpmiddelen die hen helpen eigen fondsen te beheren. Tijdens de sessie lag het focus op het vergroten van het bewustzijn van de waarde van geld. Joris heeft de jongeren begeleid bij het maken van een overzicht van de inkomsten en uitgaven. Ook werd tijdens deze sessie kennis over de belangrijkste financiële competenties en voorwaarden voor verantwoord financieel gedrag bijgebracht. De jongeren werden uitgedaagd na te denken over een spaardoel en kregen tips hoe ze dit doel konden bereiken.

Jongeren zijn vaak niet goed of onvoldoende opgeleid in het beheren en investeren van geld. Hierdoor is hun kennis  over de waarde van geld beperkt, hebben ze slechts beperkte toegang tot financiële middelen en hebben ze moeite om financiering te krijgen voor hun ondernemersambities.

Planet Inaba heeft een programma over het ondernemerschap. UC Group past daarom prima in het programma en wil uiteraard ook iets voor de medemens doen. Daaraan heeft Joris met ‘Money management’ een flinke bijdrage geleverd. Onze partners komen uit verschillende branches en vakgebieden. Doelstellingen die tijdens deze sessie zijn besproken:

  • Hoe krijg je je geldzaken op orde?
  • Hoe geef je je geld uit? En hoe kom je eraan?
  • Bewustwording  van de eigen financiële situatie en de invloed die je zelf daarop hebt.
  • Wat zijn je vaste kosten?
  • Waar geef je je geld aan uit?
  • Wat zijn de gevolgen en de risico’s van de kosten die je maakt?
  • Hoe zien je toekomstplannen eruit en wat betekent dat voor je financiële situatie?
  • Hoe ga je om met verleiding (commercials en invloed van anderen)?

Het was leuk om te zien hoe Joris de jongeren heeft gemotiveerd en geadviseerd over het eigen geldbeheer.

 


https://www.ucgroup.nl/planet-inaba/

Deel dit artikel:

Deel dit object op Facebook Twitter dit object Deel dit object op Linkedin width= Deel dit object op Google+ E-mail dit object Whatsapp dit object Kopieer link